شاخص های سلامت روانی اجتماعی و تاب آوری

در این یادداشت به بررسی شاخص های سلامت روانی اجتماعی و جزئیات آن می پردازیم تا در این زمینه اطلاعاتی به دست آورید.

سلامت روانی اجتماعی و تاب آوری: در این یادداشت قصد داریم تا در رابطه با سلامت روانی اجتماعی صحبت کنیم. سلامت روانی اجتماعی یک مورد بسیار مهم است که همه افراد باید به آن توجه داشته باشند.

افراد جامعه با داشتن سلامت روانی می توانند یک جامعه پویا و موفق را به وجود آورند. اما برای سلامت روانی اجتماعی چه مولفه هایی لازم است؟ برای این مهم باید به بررسی شاخص ها بپردازیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن به این منظور برسیم.

شاخص های سلامت روانی اجتماعی

نزدیک به یک دهه است که سازمان جهانی بهداشت یک تعریف مشخصی در رابطه با سلامت روانی اجتماعی ارائه کرده است. این تعریف می تواند باعث شود که افراد زندگی شاد و سالمی داشته باشند. شاخص هایی برای به وجود آوردن سلامت روانی وجود دارد که این شاخص ها شامل حفظ نگرش مثبت، وضعیت فیزیکی فعال، خواب کافی، کمک به دیگران، رژیم غذایی مناسب و … می باشند.

بالا بودن سلامت روانی اجتماعی یک جامعه می تواند میزان تاب‌آوری آن جامعه را نیز افزایش داده و افراد را در برابر مشکلات و اتفاق های سخت یاری رساند.

مهمترین شاخص های سلامت روانی چهار مولفه اصلی دارد که این مولفه ها شامل درون فردی، بین فردی، استرس و سازگاری می باشند. مولفه درون فردی شامل خودآگاهی هیجانی، احترام به خود می باشد. مولفه بین فردی شامل مشارکت، مسئولیت پذیری اجتماعی و روابط اجتماعی می باشد. مولفه استرس شامل کنترل هیجان و استرس و مدیریت آن است و سازگاری نیز شامل انعطاف پذیری و شادی می باشد.

تاب آوری اجتماعی و ارتباط آن با سلامت روانی

می توان گفت هرچه سلامت روانی اجتماعی افراد یک جامعه بهتر باشد افراد می‌ توانند در برابر سختی ها مقاومت بیشتری از خود نشان دهند. پس سلامت روانی اجتماعی مولفه تاب آوری اجتماعی نیز می باشد که با همدیگر ارتباط مستقیم و تنگاتنگی دارند.

بالا بودن سلامت روانی اجتماعی یک جامعه می تواند میزان تاب‌آوری آن جامعه را نیز افزایش داده و افراد را در برابر مشکلات و اتفاق های سخت یاری رساند. در نتیجه بهتر است مدیران یک جامعه بر روی مولفه ها و شاخص های سلامت روانی افراد جامعه کار کنند تا بتوانند یک جامعه سالم و شاد و با نشاط پرورش دهند. در این صورت افراد می‌ توانند در برابر هرگونه آسیبی از خود تاب‌آوری نشان داده و صبر و شکیبایی بالایی داشته باشند.

مطالب مرتبط

نویسنده: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا